2 hrnčeky polohrubej celozrnnej dvojzrnkovej múky
1 hrnček kokosového cukru alebo inej zdravšej náhrady bežného trstinového cukru (ryžový slad, isomalt)
1 hrnček mlieka (aj rastlinného)
½ hrnčeka oleja, 2 vajcia (vegáni 1 banán)
1 prášok do pečiva alebo malá lyžička sódy bikarbóny
pravá vanilka
Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej. Rozkrojíme struk vanilky a vnútro pridáme do zmesi. V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva alebo sódou. Nakoniec pridáme múku a mlieko, poriadne vyšľaháme a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Posypeme bohato ovocím. Pečieme pri 170 °C do zlatista. Tento recept môžeme použiť aj na tortový korpus (môžeme pridať kakao). Dobrú chuť bublanina je na svete!

Pridať komentár