Jednoduchý (foto)recept na alternatívu chleba pre ľudí citlivých na pekárenské kvasnice

Na prípravu cesta potrebujeme:

  • Polohrubá celozrnná múka z pšenice dvojzrnky
  • chia semiačka
  • soľ
  • voda

 


Polohrubú múku zmiešame so soľou a chia semiačkami. Malé množstvo chia semiačok zabezpečí vláčnosť placiek. Ostanú tak mäkké a neoschnú. Pridáme vodu a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť prikryté, aby neobschlo.

 

 

 

 

 


Cesto rozdelíme na niekoľko rovnakých častí a vytvarujeme guľôčky veľkosti ping-pongovej loptičky, obalíme v múke a vyvaľkáme placky. Je lepšie placky pár krát preložiť a znovu vyvaľkať.

 

 

 

 

 


Rozpálime panvicu na maximum. Nasucho a naprudko ich opečieme. Pri opekaní sa na plackách tvoria pľuzgiere. Podávajú sa čerstvé ako príloha.

 

Pridať komentár