Bublanina Prazrnko

Suroviny:

  • 2 hrnčeky polohrubej celozrnnej dvojzrnkovej múky Prazrnko
  • 1 hrnček kokosového cukru alebo inej zdravšej náhrady bežného trstinového cukru (ryžový slad, xylitol, isomalt)
  • 1 hrnček mlieka (aj rastlinného)
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 vajcia (vegáni 1 banán)
  • 1 prášok do pečiva alebo malá lyžička sódy bikarbóny
  • pravá vanilka

Postup:

Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej. Rozkrojíme struk vanilky a vnútro pridáme do zmesi. V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva alebo sódou. Nakoniec pridáme múku a mlieko, poriadne vyšľaháme a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Posypeme bohato ovocím. Pečieme pri 180 °C do zlatista.

Tento recept môžeme použiť aj na tortový korpus (môžeme pridať kakao).

Dobrú chuť, bublanina je na svete!

Pridať komentár