fbpx

Produkty

Vyberte si z našej ponuky produktov Prazrnka.
Ponúkame vám BIO celozrnnú múku, cestoviny a takisto aj zrno.

Výrobky z dvojzrnky

Vhodné pri intolerancii bežnej pšenice

Múka

Dvojzrnková hladká pšeničná múka BIO celozrnná

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

celozrnna muka z psenice dvojzrnky

Vhodná pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice 

Balenie: 
1 kg – v papierom vrecku s potlačou
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


DVOJZRNKOVÁ hladká pšeničná múka BIO celozrnná
Táto múka je vhodná ako náhrada bežnej hladkej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Dvojzrnková polohrubá pšeničná múka BIO celozrnná

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

celozrnna muka z psenice dvojzrnky

Vhodná pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice 

Balenie: 
1 kg – v papierom vrecku s potlačou
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


DVOJZRNKOVÁ polohrubá pšeničná múka BIO celozrnná
Táto múka je vhodná ako náhrada bežnej polohrubej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Dvojzrnková hrubá pšeničná múka BIO celozrnná

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice 

celorzrnna muka z psenice dvojzrnky


Balenie: 
1 kg – v papierom vrecku s potlačou
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


DVOJZRNKOVÁ hrubá pšeničná múka BIO celozrnná
Táto múka je vhodná ako náhrada bežnej hrubej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Cestoviny

Dvojzrnkové bezvaječné cestoviny špirály BIO celozrnné

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice

celozrnne cestoviny zo psenice dvojzrnky

Balenie:
250 g – ekologické rozložiteľné balenie
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 1 kg a viac)


DVOJZRNKOVÉ bezvaječné cestoviny špirály BIO celozrnné
Sú vhodné pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Sú vyrobené klasickým spôsobom v cestovinárskom lise z ekologicky pestovanej celozrnnej múky dvojzrnky a vody. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Odporúčaný spôsob prípravy “al dente”: cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody (1,3 l vody na 100 g cestovín) a varíme 4 min. Scedíme, neoplachujeme vodou, horúce ich rozprestrieme na plechu, aby sa nezlepili. Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Dvojzrnkové bezvaječné cestoviny detské BIO celozrnné

“mamutíky” jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice

detske cestoviny

Balenie:
350 g – ekologické rozložiteľné balenie
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 1 kg a viac)


DVOJZRNKOVÉ bezvaječné cestoviny detské BIO celozrnné
Potešte seba a svoje deti na tanieri milým detským vzorom “mamutíky”. Cestoviny sú vhodné pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Sú vyrobené klasickým spôsobom v cestovinárskom lise z ekologicky pestovanej celozrnnej múky dvojzrnky a vody. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Odporúčaný spôsob prípravy “al dente”: cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody (1,3 l vody na 100 g cestovín) a varíme 4 min. Scedíme, neoplachujeme vodou, horúce ich rozprestrieme na plechu, aby sa nezlepili. Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Dvojzrnkové bezvaječné cestoviny rezance BIO celozrnné

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice

Balenie:
250 g 
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 1 kg a viac)


DVOJZRNKOVÉ bezvaječné cestoviny rezance BIO celozrnné
Cestoviny sú vhodné pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Sú vyrobené klasickým spôsobom v cestovinárskom lise z ekologicky pestovanej celozrnnej múky dvojzrnky a vody. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Odporúčaný spôsob prípravy “al dente”: cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody (1,3 l vody na 100 g cestovín) a varíme 4 min. Scedíme, neoplachujeme vodou, horúce ich rozprestrieme na plechu, aby sa nezlepili. Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Zrno

Dvojzrnka BIO zrno

Celé zrno máme v ponuke pre tých, ktorí majú domáci mlyn na mletie obilia a vedia, že kvôli obsahu nenasýtených mastných kyselín, ktoré podliehajú oxidácii, je najlepšie si múku pomlieť tesne pred jej použitím. Zrno pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) je pestované v ekologickom poľnohospodárstve v regióne myjavských kopaníc.

Vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice

Balenie:
1 kg – v papierovom vrecku s potlačou
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


DVOJZRNKA BIO zrno
Vylúpané zrno pšenice dvojzrnky je vhodnou náhradou zrna bežnej pšenice pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je určený tým, ktorí uprednostňujú čerstvo pomletú múku na domácom mlyne, ktorá obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou takto pripravenej celozrnnej múky je čerstvosť zložiek a prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Bio zmes pre kváskovanie

Zmes dvojzrnky a pšenice siatej

Múka

BIO celozrnná pšeničná zmes pre kváskovanie hladká

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej bezplevnatej pšenice ozimnej a pšenice dvojzrnky (Triticum aestivum a Triticum dicoccum) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná najmä na pečenie z kvasu

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Všimli sme si, že ľudia používajú pri kváskovaní zmesi múk a vzácnu bio múku často miešajú s múkami pochádzajúcimi z konvenčného poľnohospodárstva. Preto ponúkame BIO celozrnnú pšeničnú zmes pre kváskovanie s veľmi priaznivou cenou. Zo zdravotného hľadiska je vždy najlepší 100 % bio celozrnný chlieb.
Práve kvôli prímesi bezplevnatej pšenice sa z tejto zmesi pečie ľahšie a chlebík je nadýchanejší, menej hutný než z čistej dvojzrnky. Zmes je vhodná aj pre menej skúsených domácich pekárov, pretože zameniť biele múky za celozrnné býva zpočiatku výzvou.
Celozrnná hladká pšeničná zmes je vhodná ako náhrada bežnej hladkej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu. Zmes obsahuje približne 30% dvojzrnky. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

BIO celozrnná pšeničná zmes pre kváskovanie polohrubá

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej bezpelvnatej pšenice ozimnej a pšenice dvojzrnky (Triticum aestivum a Triticum dicoccum) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná najmä na pečenie z kvasu

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Všimli sme si, že ľudia používajú pri kváskovaní zmesi múk a vzácnu bio múku často miešajú s múkami pochádzajúcimi z konvenčného poľnohospodárstva. Preto ponúkame BIO celozrnnú pšeničnú zmes pre kváskovanie s veľmi priaznivou cenou. Zo zdravotného hľadiska je vždy najlepší 100 % bio celozrnný chlieb.
Práve kvôli prímesi bezplevnatej pšenice sa z tejto zmesi pečie ľahšie a chlebík je nadýchanejší, menej hutný než z čistej dvojzrnky. Zmes je vhodná aj pre menej skúsených domácich pekárov, pretože zameniť biele múky za celozrnné býva zpočiatku výzvou.
Celozrnná polohrubá pšeničná zmes je vhodná ako náhrada bežnej polohrubej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu. Zmes obsahuje približne 30% dvojzrnky. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

BIO celozrnná pšeničná zmes pre kváskovanie hrubá

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej bezplevnatej pšenice ozimnej a pšenice dvojzrnky (Triticum aestivum a Triticum dicoccum) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná najmä na pečenie z kvasu

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Všimli sme si, že ľudia používajú pri kváskovaní zmesi múk a vzácnu bio múku často miešajú s múkami pochádzajúcimi z konvenčného poľnohospodárstva. Preto ponúkame BIO celozrnnú pšeničnú zmes pre kváskovanie s veľmi priaznivou cenou. Zo zdravotného hľadiska je vždy najlepší 100 % bio celozrnný chlieb.
Práve kvôli prímesi bezplevnatej pšenice sa z tejto zmesi pečie ľahšie a chlebík je nadýchanejší, menej hutný než z čistej dvojzrnky. Zmes je vhodná aj pre menej skúsených domácich pekárov, pretože zameniť biele múky za celozrnné býva zpočiatku výzvou.
Celozrnná hhrubá pšeničná zmes je vhodná ako náhrada bežnej hrubej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu. Zmes obsahuje približne 30% dvojzrnky. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Zrno

BIO pšeničná zmes pre kváskovanie zrno

Celé zrno ekologicky pestovanej bezplevnatej pšenice ozimnej a pšenice dvojzrnky (Triticum aestivum a Triticum dicoccum) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná najmä na pečenie z kvasu

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Zrno pšeničnej zmesi je vhodnou náhradou zrna bežnej pšenice pre ľudí zameraných na zdravú stravu. Zmes obsahuje približne 30% dvojzrnky. Je určené tým, ktorí uprednostňujú čerstvo pomletú múku na domácom mlyne, ktorá obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodnu takto pripravenej celozrnnej múky je čerstvosť zložiek a prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Všimli sme si, že ľudia používajú pri kváskovaní zmesi múk a vzácnu bio múku často miešajú s múkami z konvenčného poľnohospodárstva. Preto ponúkame BIO pšeničnú zmes zrna pre kváskovanie s veľmi priaznivou cenou. Zo zdravotného hľadiska je vždy najlepší 100 % bio celozrnný chlieb.
Práve kvôli prímesi bezplevnatej pšenice sa z tejto zmesi pečie ľahšie a chlebík je nadýchanejší, menej hutný než z čistej dvojzrnky. Zmes je vhodná aj pre menej skúsených domácich pekárov, pretože zameniť biele múky za celozrnné býva zpočiatku výzvou.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky celkovo: 2,42 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,471 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,19 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,415 g ~ Sacharidy: 72,75 g ~ Vláknina: 9,88 g ~ Bielkoviny: 11,99 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 131,9 mg ~ Železo: 3,7 mg

Raž

Múka

Ražná hladká múka BIO celozrnná

Celozrnná hladká múka ekologicky pestovanej raže (Secale cereale) v regióne myjavských kopaníc.

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


RAŽNÁ hladká múka BIO celozrnná
Ražná múka (Secale cereale) je tmavšia a chuťovo výraznejšia. Pre región Slovenska je tradičnou chlebovou múkou. Je najvhodnejšia aj na prikrmovanie kvasu. Môže sa použiť aj do polievok, kaší a placiek.
Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Secale cereale):
Energia: 1257,2 kJ (300 kcal) ~ Tuky celkovo: 1,73 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,95 g ~ Sacharidy: 71,76 g ~ Vláknina: 13,30 g ~ Bielkoviny: 11,27 g ~

Ražná polohrubá múka BIO celozrnná

Celozrnná polohrubá múka ekologicky pestovanej raže (Secale cereale) v regióne myjavských kopaníc.


Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


RAŽNÁ polohrubá múka BIO celozrnná
Ražná múka (Secale cereale) je tmavšia a chuťovo výraznejšia. Pre región Slovenska je tradičnou chlebovou múkou. Je najvhodnejšia aj na prikrmovanie kvasu. Môže sa použiť aj do polievok, kaší a placiek.
Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Secale cereale):
Energia: 1257,2 kJ (300 kcal) ~ Tuky celkovo: 1,73 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,95 g ~ Sacharidy: 71,76 g ~ Vláknina: 13,30 g ~ Bielkoviny: 11,27 g ~

Ražná hrubá múka BIO celozrnná

Celozrnná hrubá múka ekologicky pestovanej raže (Secale cereale) v regióne myjavských kopaníc.


Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


RAŽNÁ hrubá múka BIO celozrnná
Ražná múka (Secale cereale) je tmavšia a chuťovo výraznejšia. Pre región Slovenska je tradičnou chlebovou múkou. Je najvhodnejšia aj na prikrmovanie kvasu. Môže sa použiť aj do polievok, kaší a placiek.
Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Secale cereale):
Energia: 1257,2 kJ (300 kcal) ~ Tuky celkovo: 1,73 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,95 g ~ Sacharidy: 71,76 g ~ Vláknina: 13,30 g ~ Bielkoviny: 11,27 g ~