Potešte seba a svoje deti na tanieri milým detským vzorom “mamutíky”. Cestoviny sú vhodné aj pre ľudí a deti s potravinovou intoleranciou. Sú vyrobené klasickým spôsobom v cestovinárskom lise z celozrnnej múky Prazrnko a vody. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Odporúčaný spôsob prípravy ,,al dente”: cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody (1,3 l vody na 100 g cestovín) a varíme 4 min. Scedíme, neoplachujeme vodou, horúce ich rozprestrieme na plechu, aby sa nezlepili. Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.
Zloženie: Celozrnná múka z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky, voda
Výživové údaje (na 100g):
Energia 1441,2 kJ (340,98 kcal) ~ Tuky 2,42 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,47 g, mono nenasýtené mastné kyseliny 0,19 g, poly nenasýtené mastné kyseliny 1,415 g) ~ Sacharidy 72,75 g (z toho cukry 1,9 g) ~ Vláknina 9,88 g ~ Bielkoviny 11,99 g ~ Zinok 97,1 mg – Horčík 131,9 g- Soľ 0,01 g