fbpx

Produkty

Vyberte si z našej ponuky produktov Prazrnka.
Ponúkame vám celozrnú múku, cestoviny a takisto aj zrno.

Výrobky z dvojzrnky

Vhodné pri intolerancii bežnej pšenice

Múka

Celozrnná hladká múka

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

celozrnna muka z psenice dvojzrnky

Vhodná pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice 

Balenie: 
1 kg – v papierom vrecku s potlačou
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Celozrnná hladká múka je vhodná ako náhrada bežnej hladkej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.

Výživové údaje (na 100g):
Energia 1470 kJ (325 kcal)  ~ Tuky 2,3 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g) ~ Sacharidy 65 g (z toho cukry 3,4 g) ~ Vláknina 6,9 g ~ Bielkoviny 14 g ~ Soľ < 0,01 g

Celozrnná polohrubá múka

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

celozrnna muka z psenice dvojzrnky

Vhodná pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice 


Balenie: 
1 kg – v papierom vrecku s potlačou
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Celozrnná polohrubá múka je vhodná ako náhrada bežnej polohrubej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.

Výživové údaje (na 100g):
Energia 1470 kJ (325 kcal)  ~ Tuky 2,3 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g) ~ Sacharidy 65 g (z toho cukry 3,4 g) ~ Vláknina 6,9 g ~ Bielkoviny 14 g ~ Soľ < 0,01 g

Celozrnná hrubá múka

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice 

celorzrnna muka z psenice dvojzrnky


Balenie: 
1 kg – v papierom vrecku s potlačou
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Celozrnná hrubá múka je vhodná ako náhrada bežnej hrubej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.

Výživové údaje (na 100g):
Energia 1470 kJ (325 kcal)  ~ Tuky 2,3 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g) ~ Sacharidy 65 g (z toho cukry 3,4 g) ~ Vláknina 6,9 g ~ Bielkoviny 14 g ~ Soľ < 0,01 g

Cestoviny

Celozrnné cestoviny špirály

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice

celozrnne cestoviny zo psenice dvojzrnky

Balenie:
250 g – ekologické rozložiteľné balenie
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 1 kg a viac)


Celozrnné cestoviny sú vhodné pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Sú vyrobené klasickým spôsobom v cestovinárskom lise z celozrnnej múky Prazrnko a vody. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Odporúčaný spôsob prípravy ,,al dente”: cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody (1,3 l vody na 100 g cestovín) a varíme 4 min. Scedíme, neoplachujeme vodou, horúce ich rozprestrieme na plechu, aby sa nezlepili. Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.

Zloženie: Celozrnná múka z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky, voda

Výživové údaje (na 100g): Energia 1500 kJ (360 kcal) ~ Tuky 1,8 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g) ~ Sacharidy 68,6 g (z toho cukry 3,7 g) ~ Vláknina 5,7 g ~ Bielkoviny 13,3 g ~ Soľ < 0,01 g

Celozrnné cestoviny s detským vzorom

mamutíky jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice

detske cestoviny

Balenie:
350 g – ekologické rozložiteľné balenie
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 1 kg a viac)


Potešte seba a svoje deti na tanieri milým detským vzorom “mamutíky”. Cestoviny sú vhodné aj pre ľudí a deti s potravinovou intoleranciou.  Sú vyrobené klasickým spôsobom v cestovinárskom lise z celozrnnej múky Prazrnko a vody. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Odporúčaný spôsob prípravy ,,al dente”: cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody (1,3 l vody na 100 g cestovín) a varíme 4 min. Scedíme, neoplachujeme vodou, horúce ich rozprestrieme na plechu, aby sa nezlepili. Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.

Zloženie: Celozrnná múka z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky, voda

Výživové údaje (na 100g): Energia 1500 kJ (360 kcal) ~ Tuky 1,8 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g) ~ Sacharidy 68,6 g (z toho cukry 3,7 g) ~ Vláknina 5,7 g ~ Bielkoviny 13,3 g ~ Soľ < 0,01 g

Zrno

Zrno Prazrnko

máme v ponuke pre tých, ktorí majú domáci mlyn na mletie obilia a vedia, že kvôli obsahu nenasýtených mastných kyselín, ktoré podliehajú oxidácii, je najlepšie si múku pomlieť tesne pred jej použitím. Zrno pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) je pestované v ekologickom poľnohospodárstve v regióne myjavských kopaníc.

Vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice

Balenie:
1 kg – v papierovom vrecku s potlačou
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Vylúpané zrno pšenice dvojzrnky je vhodnou náhradou zrna bežnej pšenice pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je určené tým, ktorí uprednostňujú čerstvo pomletú múku na domácom mlyne, ktorá obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou takto pripravenej celozrnnej múky je čerstvosť zložiek a prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.

Výživové údaje (na 100g): Energia 1500 kJ (360 kcal) ~ Tuky 1,8 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g) ~ Sacharidy 68,6 g (z toho cukry 3,7 g) ~ Vláknina 5,7 g ~ Bielkoviny 13,3 g ~ Soľ < 0,01 g

Bio zmes pre kváskovanie

Zmes dvojzrnky a pšenice siatej

Múka

BIO celozrnná pšeničná zmes pre kváskovanie hladká

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej bezplevnatej pšenice ozimnej a pšenice dvojzrnky (Triticum aestivum a Triticum dicoccum) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná najmä na pečenie z kvasu

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Všimli sme si, že ľudia používajú pri kváskovaní zmesi múk a vzácnu bio múku často miešajú s múkami pochádzajúcimi z konvenčného poľnohospodárstva. Preto ponúkame BIO celozrnnú pšeničnú zmes pre kváskovanie s veľmi priaznivou cenou. Zo zdravotného hľadiska je vždy najlepší 100 % bio celozrnný chlieb.
Práve kvôli prímesi bezplevnatej pšenice sa z tejto zmesi pečie ľahšie a chlebík je nadýchanejší, menej hutný než z čistej dvojzrnky. Zmes je vhodná aj pre menej skúsených domácich pekárov, pretože zameniť biele múky za celozrnné býva zpočiatku výzvou.
Celozrnná hladká pšeničná zmes je vhodná ako náhrada bežnej hladkej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu. Zmes obsahuje približne 30% dvojzrnky. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1470 kJ (325 kcal) ~ Tuky celkovo: 3,2 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,9 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,7 g ~ Sacharidy: 72,1 g ~ Vláknina: 11,1 g ~ Bielkoviny: 3,3 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 152 mg ~ Železo: 3,7 mg

BIO celozrnná pšeničná zmes pre kváskovanie polohrubá

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej bezpelvnatej pšenice ozimnej a pšenice dvojzrnky (Triticum aestivum a Triticum dicoccum) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná najmä na pečenie z kvasu

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Všimli sme si, že ľudia používajú pri kváskovaní zmesi múk a vzácnu bio múku často miešajú s múkami pochádzajúcimi z konvenčného poľnohospodárstva. Preto ponúkame BIO celozrnnú pšeničnú zmes pre kváskovanie s veľmi priaznivou cenou. Zo zdravotného hľadiska je vždy najlepší 100 % bio celozrnný chlieb.
Práve kvôli prímesi bezplevnatej pšenice sa z tejto zmesi pečie ľahšie a chlebík je nadýchanejší, menej hutný než z čistej dvojzrnky. Zmes je vhodná aj pre menej skúsených domácich pekárov, pretože zameniť biele múky za celozrnné býva zpočiatku výzvou.
Celozrnná hladká pšeničná zmes je vhodná ako náhrada bežnej hladkej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu. Zmes obsahuje približne 30% dvojzrnky. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1470 kJ (325 kcal) ~ Tuky celkovo: 3,2 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,9 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,7 g ~ Sacharidy: 72,1 g ~ Vláknina: 11,1 g ~ Bielkoviny: 3,3 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 152 mg ~ Železo: 3,7 mg

BIO celozrnná pšeničná zmes pre kváskovanie hrubá

jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej bezplevnatej pšenice ozimnej a pšenice dvojzrnky (Triticum aestivum a Triticum dicoccum) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná najmä na pečenie z kvasu

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Všimli sme si, že ľudia používajú pri kváskovaní zmesi múk a vzácnu bio múku často miešajú s múkami pochádzajúcimi z konvenčného poľnohospodárstva. Preto ponúkame BIO celozrnnú pšeničnú zmes pre kváskovanie s veľmi priaznivou cenou. Zo zdravotného hľadiska je vždy najlepší 100 % bio celozrnný chlieb.
Práve kvôli prímesi bezplevnatej pšenice sa z tejto zmesi pečie ľahšie a chlebík je nadýchanejší, menej hutný než z čistej dvojzrnky. Zmes je vhodná aj pre menej skúsených domácich pekárov, pretože zameniť biele múky za celozrnné býva zpočiatku výzvou.
Celozrnná hladká pšeničná zmes je vhodná ako náhrada bežnej hladkej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu. Zmes obsahuje približne 30% dvojzrnky. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1470 kJ (325 kcal) ~ Tuky celkovo: 3,2 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,9 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,7 g ~ Sacharidy: 72,1 g ~ Vláknina: 11,1 g ~ Bielkoviny: 3,3 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 152 mg ~ Železo: 3,7 mg

Zrno

BIO pšeničná zmes pre kváskovanie zrno

Celé zrno ekologicky pestovanej bezplevnatej pšenice ozimnej a pšenice dvojzrnky (Triticum aestivum a Triticum dicoccum) v regióne myjavských kopaníc.

Vhodná najmä na pečenie z kvasu

Balenie:
voliteľná hmotnosť – bezobalový predaj na váhu v papierovom vreci (možnosť kúpiť 5 kg a viac)


Zrno pšeničnej zmesi je vhodnou náhradou zrna bežnej pšenice pre ľudí zameraných na zdravú stravu. Zmes obsahuje približne 30% dvojzrnky. Je určené tým, ktorí uprednostňujú čerstvo pomletú múku na domácom mlyne, ktorá obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodnu takto pripravenej celozrnnej múky je čerstvosť zložiek a prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Všimli sme si, že ľudia používajú pri kváskovaní zmesi múk a vzácnu bio múku často miešajú s múkami z konvenčného poľnohospodárstva. Preto ponúkame BIO pšeničnú zmes zrna pre kváskovanie s veľmi priaznivou cenou. Zo zdravotného hľadiska je vždy najlepší 100 % bio celozrnný chlieb.
Práve kvôli prímesi bezplevnatej pšenice sa z tejto zmesi pečie ľahšie a chlebík je nadýchanejší, menej hutný než z čistej dvojzrnky. Zmes je vhodná aj pre menej skúsených domácich pekárov, pretože zameniť biele múky za celozrnné býva zpočiatku výzvou.
Pre ľudí so senzitivitou na bežnú pšenicu odporúčame 100% staré odrody pšenice:  dvojzrnku, jednozrnku, kamut, prípadne kombinácie s bezlepkovými obilninami v bio kvalite.

Výživové údaje (na 100 g Triticum dicoccum):
Energia: 1470 kJ (325 kcal) ~ Tuky celkovo: 3,2 g ~ Nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g ~ Mono nenasýtené mastné kyseliny: 0,9 g ~ Poly nenasýtené mastné kyseliny: 1,7 g ~ Sacharidy: 72,1 g ~ Vláknina: 11,1 g ~ Bielkoviny: 3,3 g ~ Zinok: 7,2 mg ~ Horčík: 152 mg ~ Železo: 3,7 mg