fbpx

Cestoviny Prazrnko špirály

celozrnne cestoviny zo psenice dvojzrnkyCelozrnné cestoviny špirály jedinečnej chuti a vône z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky (Triticum dicoccum, Pšenica dvojzrnná) v regióne Brezovských kopaníc (okres Myjava).

Vhodné aj pre ľudí s intoleranciou lepku bežnej pšenice

Balenie: 250 g (ekologické rozložiteľné balenie), bezobalový predaj 

Celozrnné cestoviny sú vhodné pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Sú vyrobené klasickým spôsobom v cestovinárskom lise z celozrnnej múky Prazrnko a vody. Výhodnou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Odporúčaný spôsob prípravy “al dente”: cestoviny vsypeme do osolenej vriacej vody (1,3 l vody na 100 g cestovín) a varíme 4 min. Scedíme, neoplachujeme vodou, horúce ich rozprestrieme na plechu, aby sa nezlepili. Získame tak chutné nerozpadávajúce sa cestoviny, vhodné aj na prípravu studených šalátov.

Zloženie: Celozrnná múka z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky, voda

Výživové údaje (na 100g): Energia 1500 kJ (360 kcal) ~ Tuky 1,8 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g) ~ Sacharidy 68,6 g (z toho cukry 3,7 g) ~ Vláknina 5,7 g ~ Bielkoviny 13,3 g ~ Soľ < 0,01 g