Torta z dvojzrnky

Múka Prazrnko z dvojzrnky je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.

Korpus:

Priemer korpusu je 24-26 cm.

Krém:

  • 1 mascarpone
  • 2 šľahačky
  • javorový sirup podľa chuti (alebo agáve, datľový…)
  • mrazené ovocie – lesná zmes, maliny, jahody, černice, čučoriedky, čerstvý banán

Postup:

  • Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu na vysokých otáčkach. Znížime otáčky na polovicu a potom postupne pridávame žĺtka a olej po lyžiciach. Nakoniec pridávame múku, zmiešanú s kakaom a sódou. Jemne zmiešame.
  • Cesto dáme do vymastenej formy a pečieme na 175 °C približne na 30-40 minút (podľa rúry). Cesto po upečení necháme vychladnúť.
  • Krém vytvoríme z vyšľahanej šľahačky, do ktorej opatrne vmiešame mascarpone a jemne dochutíme sirupom. Korpus vodorovne rozrežeme, spodnú polovicu pokvapkáme šťavou z ovocia a natrieme krémom. Potom bohato posypeme ovocím a znova natrieme krémom. Prikryjeme vrchným dielom korpusu.
  • Nakoniec celú tortu zvonku natrieme tým istým krémom a ozdobíme čerstvým ovocím (jahody, čučoriedky, ananás, kivi, maliny).

DOBRÚ CHUŤ

Pridať komentár