Dvojzrnková torta (priemer 24-26 cm)

korpus:
krém:
  • 1 mascarpone
  • 2 šľahačky
  • javorový sirup podľa chuti (alebo agáve, datľový…)
  • mrazené ovocie – lesná zmes, maliny, jahody, černice, čučoriedky, čerstvý banán
Postup:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu na vysokých otáčkach. Znížime otáčky na polovicu a potom postupne pridávame žĺtka a olej po lyžiciach. Nakoniec pridávame múku, zmiešanú s kakaom a sódou. Jemne zmiešame. Cesto dáme do vymastenej formy a pečieme na 175 stupňoch približne 30-40 minút (podľa rúry). Cesto necháme vychladnúť. Potom korpus vodorovne prerežeme, pokvapkáme šťavou z ovocia a plníme krémom a ovocím.
Krém vytvoríme z vyšľahanej šľahačky, do ktorej opatrne vmiešame mascarpone a jemne dochutíme sirupom. Spodnú polovicu korpusu natrieme krémom, bohato posypeme ovocím, znova natrieme krém a položíme horný korpus. Nakoniec celú tortu zvonku natrieme tým istým krémom a ozdobíme čerstvým ovocím (jahody, čučoriedky, ananás, kivi, maliny).
 

Pridať komentár