Vegánske vianočné medovníčky

Múka Prazrnko z dvojzrnky je vhodná pre ľudí s alergiami, HIT, kožnými ochoreniami, diabetikov, intolerancie pšenice, pri nadváhe a pre deti od 2 rokov. 
Múka obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov a konzumácia pár krajcov dvojzrnkového chlebíka denne dokáže človeku zabezpečiť potrebnú dennú dávku zinku.
Iná múka pre tento recept nie je vhodná.

____________________________________________________________________________

Suroviny:

  • 200 g Prazrnko hladká múka z dvojzrnky
  • 50 ml Agáve sirup
  • 1/2 zrelý banán
  • 50 g rastlinné maslo
  • 2 kávové lyžičky perníkového korenia
  • 1 vrchovatá kávová lyžička sódy bikarbóny
  • sójová smotana na potretie medovníčkov

Postup:

Vypracujeme cesto a vykrajujeme medovníčky. Pred pečením potrieme sójovou smotanou. Pečieme na plechu 8-10 minút pri teplote 175 až 180°C.
Podľa tohto receptu pripravíme približne 60 chutných medovníčkov.

DOBRÚ CHUŤ

 

Pridať komentár